Hírek

2018. október 08.

Átadták a Budai Vigadót

 

Az 1899-ben elkészült Budai Vigadón 2017-ben kezdődtek meg a munkálatok.

Több mint 1800 tonna sittet hordtak ki az épületből az utólagos szintbeépítések miatt, amelyeket elbontva visszaállították a földszinti, most kiállítótérként hasznosított termek nyolcméteres belmagasságát. Helyreállították az előcsarnokot és a díszlépcsőházat a korábban egyszerűen bevakolt felülvilágítóval, tágas és világos tereket létrehozva. A pinceszinten jelentős munkák, például az alapmegerősítést és vízszigetelést követően raktárhelyiségeket alakítottak ki. A könyvtár területe is négyszeresére nőtt a felújításnak köszönhetően.

Az eredetivel megegyező korai szecessziós csillárokkal megvilágított díszteremben összecsukható nézőteret építettek be, így az elsősorban táncelőadásoknak otthont adó tér visszanyerheti eredeti bálterem funkcióját is.

A belső udvart új üvegszerkezettel fedték be, amely alkalmas kisebb koncertek, táncházak befogadására. A többemeletnyi magas térben speciális hangelnyelő burkolatokat használtak.

Az eredeti állapotokat szem előtt tartva, ám a korszerű funkciókhoz igazítva újult meg a Budai Vigadó.

 

2018. március 07.

Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója

A Szépművészeti Múzeum átfogó rekonstrukciója során elkészült a Román Csarnok, ahol projekt koordinátori feladatokat láttunk és látunk el. A Liget Budapest Projekt keretében felújított, széleskörűen korszerűsített múzeumi épület történetében ez volt az eddigi legátfogóbb és legjelentősebb rekonstrukciós fázis.